HTML

Posca a közszolga

Kinek higyjen a szegény közszolga, Caesarnak vagy Brutusnak? Legjobb Cicerónak.

Linkblog

Friss topikok

Nyugdíj - aki nem tudja, tanítja

2010.12.08. 21:09 Posca

Az imént volt Kálmán Olga vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorában egy ifjú szocialista azon MSZP-felhívás kapcsán, miszerint az emberek ne lépjenek vissza a magánrendszerből az államiba, mert majd az MSZP, ha hatalomra kerül, akkor kárpótolja őket. Eddig még nem hangzott el semmi értelmetlen, sőt Kálmán Olga jegyezte meg egyszer értelmesen, hogy nyilván visszaadják az elvett éveket, de, ... és akkor jött a kétoldali sületlenség.

Kálmán Olga kérdezi, hogyan tudja az elvett pénzt visszaadni már bárki is. Az ifjúszoci válasz, hogy akkor már senki. Egyikük sem tudta, hogy pénzt nem vesznek el attól, aki marad a magánrendszerben, hiszen a 8%-a, ahogy eddig, megy a magánpénztárba - oda más eddig sem ment - a munkáltatói 24% pedig eddig is az állami rendszerbe ment azonnali újraelosztásra. Ott nem volt, nincs és nem lesz változás. Csak további szolgálati időt nem szerez 2011 végétől az állami rendszerben, aki a magánrendszerben marad. Az pedig nem pénz, bármikor visszaadható.

Nem baj, így sikerült nekik legalább elriasztani a magánrendszertől embereket. Eddig ilyen politikai vezetőink és sajtónk volt. Igazából ez az igazi probléma. Egyszer nem lehetne a dolgokat végiggondolni is, nemcsak mindig az ellenfelet ütni? Ez mindenkinek jót tenne egyébként. Ilyen szinten hogyan várja az ember, hogy az államháztartás egyensúlyi problémáit megértse legalább egy diplomás? Nagyon hiányoznak a közgazdasági ismeretek a magyar közoktatásból, a bölcsészekre meg amúgy is jellemző, hogy büszkék rá, ha nem tudnak számolni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: atv nyugdíj közoktatás öngondoskodás nyugdíjpénztár magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://posca.blog.hu/api/trackback/id/tr542502985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása