HTML

Posca a közszolga

Kinek higyjen a szegény közszolga, Caesarnak vagy Brutusnak? Legjobb Cicerónak.

Linkblog

Friss topikok

Változó arab világ

2011.11.13. 17:59 Posca

nol.hu/kulfold/kirugjak_sziriat_az_arab_ligabol

Régen a szíriaihoz hasonló helyzetben az Egyesült Államok vagy bevezetett volna valamit az ellenséges arab országgal szemben, vagy hallgatott volna a baráti esetén. Az Arab Liga pedig tiltakozott volna beavatkozás esetén és hallgatott volna hallgatás esetén.

Most az Egyesült Államok nagyon visszafogott az ellenséges állammal szemben, az Arab Liga viszont magától lép. Lassan változik az arab világ a jó irányba. A tavaszi események is azt mutatják, hogy vannak végre változások belülről és alulról is.

Vannak a demokrácia önfelkent zászlóvivői között is sokan, akik nem értik, hogy maradandó változás csak alulról érhető el, nem valami élcsapat által. Vannak olyanok is, akik egyik élcsapatból a másikba estek. Szerencsére talán egyre kevesebben vannak. Soha ne adjuk fel a belátás reményét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://posca.blog.hu/api/trackback/id/tr13374935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása