HTML

Posca a közszolga

Kinek higyjen a szegény közszolga, Caesarnak vagy Brutusnak? Legjobb Cicerónak.

Linkblog

Friss topikok

A pénztárszövetség érvei

2010.12.01. 18:16 Posca

Ezt írja a pénztárszövetség (hvg.hu/gazdasag/20101201_stabilitas_szazadveg_manipulacio):

A pénztárak képviseleti szervezete szerint azt, hogy az államháztartás milyen viszonyban áll a magán-nyugdíjpénztári rendszerrel, nem az állampapír-piaci hozamok és a nyugdíjpénztári hozamok összehasonlításával, hanem a felhalmozáskori államadósság finanszírozása, illetve a nyugdíjrendszer implicit adósságának kamatterhe különbözeteként lehet meghatározni. Erről semmiféle érdemi megállapítást nem tartalmaz a Századvég közleménye. Pusztán azt próbálja hibás adatokból kiszámolni, hogy az eddigi hozamokkal a pénztártagok mennyire jártak jól, és ebben kimutat több teljesen értelmetlen számot, ami leginkább azért az, mert a pénztárak nem zártak még le portfóliókat és el sem jutottak a szolgáltatási időszakig.

Azaz, ha jól értem, a nyugdíjas ne azzal törődjön, mennyi pénz van a számláján (ha hibás az adat, akkor azt vajon nem a pénztár szolgáltatta?), hanem hogy mennyi kamatot fizet a pénztár vagy az államháztartás. Azaz nem az az érdekes, hogy jár a nyugdíjas, hanem az, hogy jár a pénztár és az állam.

Én erre tudok egy még jobb megoldást. A tag ne kapjon nyugdíjat, azt mind tartsa meg a pénztár és az állam.

Bocs, de nekem igenis az számít, mennyire járok jól. Magamról akarok gondoskodni, nem az államról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://posca.blog.hu/api/trackback/id/tr622486621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása